top of page
Homepage 8.jpg
Over

Ik ben Joris Groenendijk, afgestudeerd psycholoog en bedrijfskundige.  De mens en zijn of haar gevoel en gedrag begrijpen, dat is mijn roeping. Samen alles aankijken wat er is, zodat mensen kunnen zijn wie ze ten volste zijn. Ik breng mensen thuis.

In een vorig leven waarin ego nog leidend was

heb ik jarenlange ervaring opgedaan als verandermanager bij multinationals als Shell, ING, Accenture en PwC. Een omgeving waarin coaching aan de orde van de dag was. Een wereld ook waarin werkgevers aan de slag wilden met mijn ontwikkelpunten en er weinig ruimte en aandacht was voor mijn kracht. Maar als je weet wie je wilt zijn en doet waar je goed in bent, kun je je talenten toch beter inzetten?

Het begon allemaal pas echt bij die muur waar ik tegenop liep. Een ogenschijnlijk geweldige baan met een riant salaris en uitzicht op alleen nog maar meer. Een huis in het centrum van Utrecht, een grote auto van de zaak en ook nog eens een lieve, mooie vriendin. Maar was ik nou echt gelukkig met wat ik deed? Pertinent niet. En dus volgde ik mijn hart. Want dat klopt. Dromen verwezenlijken, dat is waar het leven voor mij om draait. Tijdens één van die dromen, een wereldreis van zes maanden, startte ik met de volgende: het schrijven van een boek. Wat vrijwel naadloos over liep in wat ik inmiddels als mijn levenswerk beschouw: Ruimte voor Meer, mijn eigen coachings- en trainingsbureau. 

Andere mensen begeleiden bij de pieken en dalen op hun levenspad. Dat is wat ik het liefst doe, dat is waar mijn hart ligt. Via wat omzwervingen ben ik al weer ruim een decennium terug bij waar het allemaal begon: de psychologie van de mens. Ben ik als freelance coach en trainer aangesloten bij toonaangevende organisaties als CALL, Schouten & Nelissen en Agathos. De combinatie van mijn eigen, persoonlijke worstelingen met het leven, mijn (aangeboren en/of aangeleerde interesse voor) psychologische kennis en mijn jarenlange ervaring (in het bedrijfsleven), zorgt ervoor dat cliënten en organisaties me zien als een vertrouwde gesprekspartner. Om die bodem verder te voeden, heb ik diverse leergangen bij onder meer Phoenix Opleidingen, het Bert Hellinger Instituut & CALL afgerond. 

Meer over
bottom of page